Concret PR ia parte la organizarea primului Congres de Gastronomie și Vin

Concret PR ia parte la organizarea primului Congres de Gastronomie și Vin

DISTRIBUIE

Concret PR ia  parte la organizarea primului Congres de Gastronomie și Vin din România, organizat între 7-8 iunie, 2017 la Hanul Gabroveni din București.

Organizatori ai Congresului Național de Gastronomie și Vin

Vinul.ro

Este o revistă de vin și lifestyle, cu un istoric de peste 15 ani. Scopul revistei este unul educativ, contribuind la construirea și menținerea celei mai mari comunități de pasionați de vin din România. Mânați de același principiu, echipa Vinul.ro se concentrează pe oferirea de consultanță în domeniul vinului, atât prin intermediul articolelor scise, cât și prin intermediul evenimentelor de profil organizate și a degustărilor de vin.

Pentru jucătorii din domeniu HoReCa, echipa Vinul.ro oferă consultanță în vederea unei bune integrări și aprecierii vinului în mod corect.

Gastroart.ro

Este un proiect unic din România, coordonat și inițiat de jurnalistul culinar, Cosmin Dragomir. Acesta se dorește a fi prima platformă românească dedicată digitalizării textelor  și a documentelor vechi, care fac referire la gastronomia românească. Gastroart.ro este dedicat pasionaților de gastronomie, dar și de antropologie și istorie. După mine, Gastroart.ro este un fel de răspuns la strigătul lui Radu Anton Roman:

Toate bunătățile străbunicii zac în caiete prăfuite de rețete, abandonate. Ca să nu mai spun, cu jale mare, că marea bucătărie țărănească din România e încă nedescoperită! În aproape două sute de ani de existență modernă, s-au reușit (cu eforturi și sacrificii incredibil de inutile uneori) toate importurile culinare posibile, dar nimeni n-a încercat să afle ce era mai la îndemână: cât de bine, de spectaculos și de divers mâncăm noi, românii, de două milenii. De fapt, întreaga Românie e încă o țară ne-descoperită (nu numai gastronomic), iar bucătăria românească a rămas, datorită nepăsării și ignoranței vechi de două sute de ani, extrem de reginalizată, insulară, aproape inaccesibilă. Radu Anton Roman

Rare Foods Services 

Este un proiect gastronomic, dezvoltat de Chef Nico Lontraș și Chef Jhony Șușală. Cei doi și-au propus să experimenteze, reinterpreteze și să dezvolte noi preparate culinare, care să fie fidele gusturilor adevărate, fără a se renunța la calitate.

Foto credit: Nico Lontraș

Nico Lontras: ,,Iubesc mancarea. Îmi place cum arată, cum miroase, cum se gătește, cum o simți și în ce te transformă. Apropie oameni și definește culturi, schimbă percepții și dispoziții, te vindecă și te hrănește. Respectă-ți ingredientele, tratează-le ca pe o operă de artă în curs de înfăptuire, folosește-le cu măsură și cu imaginație. Trebuie să învățăm să acordăm importantă calității hranei noastre și să cumpărăm numai produse care știm de unde vin și cum sunt făcute.”

Partneri media ai Congresului Național de Gasronomie și Vin

Radio Romania Cultural, România Liberă, Social City I Food & Wine, Horecainsight.ro, Vinul.ro, Gazeta de Cluj, Gazeta de Bistriţa, Transilvania Business, Zi de zi, Ziua de Constanţa, Gustos.ro, Bucataras.ro, Ziarulring.ro, GastroArt.ro, RomanianChefs.ro, 9am.ro, Revista Horeca, Smark.ro, IQads.ro, reteteculinare.ro, culinar.ro, retetecalamama.ro, lecturisiarome.ro, ecogastronomica.ro, printreoale.ro, savoriurbane.com, thetrends.ro, preparate-culinare.ro, gabrielasimion.com, cameliacapitanu.ro, tasteofsin.ro, danielaniculi.ro, hobbybucatar.ro, lightgoodfood.ro, prajituricisialtele.ro, divainbucatarie.ro, laprajiturela.ro, coolturamall.ro, pastrychef.ro, lolasbox.com.